Passieconcert Huisselings Gemengd Koor

Op 8 en 9 april is het weer Pasen. Voor liefhebbers van passie- en koormuziek dé periode om religieuze muziekstukken te horen.
Passietijd, een bijzondere tijd, net na de carnaval. Het Huisselings Gemengd Koor is in de verre omgeving bekend en geroemd om zijn fraaie passieconcerten. In 2012 is dat concert op vrijdag 6 april om 20.15 uur in de St. Lambertuskerk. Het koor staat onder bezielende leiding van de nieuwe dirigent Marijn Kapteijns en met medewerking van organist Mark Kuijpers.

Rond Pasen zijn er traditiegetrouw veel passieconcerten, waarin vooral uitvoeringen van Bachs oratoria, zoals de “Matthäus-Passion”, een belangrijke rol innemen. Bachs relaas van de kruisiging van Christus is dan ook één van de belangrijkste en meest intense muzikale documenten in de Westerse cultuurgeschiedenis, maar geen land ter wereld waar de Matthäus-passion zo geliefd is als Nederland, 2 uur en 3 kwartier fantastische muziek.

Omdat de partner het niet langer kon verdragen: Met de oordopjes in en de walkman aan op de fiets langs het kanaal, luisteren naar de Matthäus Passion. Telkens weer een heerlijke belevenis.

Er is ook een Rot versie van de Mattäus Passion, die helemaal in het Nederlands wordt gezongen:

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s