In koor …..

Je ziet ze op zondag op televisie, je hoort of je leest er wel eens over: die kerkkoortjes. Wat ik me wel eens afvraag is of al die mensen van zo’n koor nu zo gelovig en vroom zijn, of dat die mensen zo graag zingen en dat ze het wekelijkse kerkgeleuter met die hele flauwekul eromheen op de koop toenemen.

Probeer je eens voor te stellen dat je graag oude kerkelijke muziek zingt, maar dat je niet veel of niks hebt met geloof, daar ook niet naar leeft, sterker dat je levenslang van alles en nog wat gedaan en uitgespookt hebt. En dan: Iedere keer weer een mis bijwonen, een preek aanhoren over hoeveel je van je naaste moet houden, hoe vergevingsgezind je moet zijn, dat gij een ander niet zult begeren.

Het bisdom is druk bezig pastoors en priesters te ‘motiveren’ om terug te keren naar ‘hoe het vroeger was’, en wie zich daar als parochiaan niet in herkend wordt afgedankt. De kranten staan er vol van. En dan wekelijks in het kerkkoor met een bulderend kerkorgel zingen…. je moet er maar zin hebben.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s