Aangifte met psychiatrisch verleden

Mijn God, wat heb ik toch gedaan ... helemaal fout!Stel, iemand doet bij de politie aangifte met een verhaal en die ‘aangever’ is iemand met een psychiatrische aandoening of – verleden. Vaak kun je aan de buitenkant niet zien dat iemand ziek in het hoofd is. In hoeverre houdt de politie daar rekening mee of kan ze daar rekening mee houden? Het is best mogelijk dat die persoon vanwege de ziekte met een wel heel raar verhaal komt.

Als je daar je gedachten over laat gaan, best wel eng….. Stel je voor dat er door zo iemand een verward verhaal verteld wordt over stelen, vernieling en inbraak, en dat er zomaar een onschuldig persoon als verdachte aangewezen wordt, en dat die zich dan bij de politie moeten komen verantwoorden. Een vreselijk idee toch …

Natuurlijk is het heel triest als iemand ziek in zijn hoofd is, maar het ‘slachtoffer’ van zo’n persoon is bepaald niet te benijden. En dan te bedenken dat ze in juni 2006, na een bezoek aan de huisarts nog vertelde dat een psychiater niet nodig was, dat ze wel wist waar het aan lag. Een paar maanden later was het wel zover: behandeling bij psychiater.

SIRE wil taboe psychische ziekte doorbreken.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s